Verschillende specialisaties

Gespecialiseerd in de oudere mens

Zodat u langer thuis kunt blijven wonen

Beste ouderen,

Ik heb lang nagedacht over deze aanhef, omdat ik in talloze gesprekken met uw leeftijdsgenoten sterk de indruk krijg dat u net als mijn lieve opa en oma met respect behandeld wilt worden, maar tegelijkertijd niet bestempeld wilt worden als iemand die niet meer voor vol aangezien wordt in onze samenleving.
Alles draait om de jeugd tegenwoordig. Ouderen worden aan hun lot overgelaten, zo lijkt het. Waaruit blijkt nog de waardering die mensen verdienen na jarenlang zich suf te hebben gewerkt en opeens minder ter been zijn. Gelukkig komt daar geleidelijk verandering in. Verpleeghuizen worden immers sinds kort uit de nood geholpen en binnen mijn vakgebied is er een ontwikkeling gaande die mij goed doet.

Steeds meer fysiotherapeuten gaan zich net als ik, toeleggen op geriatrie, zeg maar professionele therapeutische zorg voor ouderen. Sinds 1 januari 2015, vervalt het bestaan van de verzorgingshuizen. Vanuit de politiek, wil men nu dat de ouderen, zo lang mogelijk thuis blijven wonen.

Tijdens mijn studie fysiotherapie in Utrecht heb mij bekwaamd in deze zorg voor ouderen. Met overgave heb ik een aantal jaar gewerkt in een praktijk waar ouderen zoals u terecht konden met klachten. In Breda heb ik mij gespecialiseerd in de Fysiotherapie in de Geriatrie. Dat is eigenlijk fysiotherapie voor de senioren of 55+ ers.

Daarbij is de complexe fysiotherapie van belang. Dus voor iedereen die van meer dan 1 klacht last heeft. Inmiddels is er een lijst opgesteld waarmee u of uw huisarts of specialist, kunt bepalen of de Geriatrie fysiotherapeut een meerwaarde is voor uw behandeling. Ik ben inmiddels zo overtuigd van de noodzaak om dit verder uit te bouwen dat ik vanaf maart 2005 jaar met ‘Langer Thuis’ ben begonnen.

Ik heet u van harte welkom en zal verder ingaan op hoe Langer Thuis werkt en wat wij voor u kunnen betekenen en wat u van ons mag verwachten.
Tot gauw. Brigitte Leenders, Marielle Maas, Jolanda van Dun, Cherrin Wauben

Wanneer kiest u voor langer thuis

Wanneer het dagelijks leven thuis lastig wordt, door een ziekte of aandoening. U bent bijvoorbeeld slecht ter been en afhankelijk van hulpmiddelen. U kunt moeilijk uit uw stoel of bed komen, Of het traplopen wordt eng. Misschien komt u uit het ziekenhuis, verpleeghuis of revalidatiecentrum en heeft u nog therapie nodig. Uw partner of familielid wil graag goed leren omgaan met uw lichamelijke beperkingen De problemen die u thuis ondervindt, kunnen het beste thuis geoefend worden, hiervoor biedt Langer Thuis gespecialiseerde fysiotherapie die het beste past bij en uw thuissituatie.

Hoe werkt langer thuis

met of zonder verwijzing komt u met uw vraag bij Langer Thuis Samen met u wordt bekeken welke dagelijkse handelingen voor u van belang zijn. Het oefenprogramma is op maat gemaakt. Er wordt nauw samen gewerkt met verzorgers en andere hulpverleners. We komen altijd bij u aan huis. Als u thuis bent uitbehandeld, biedt LANGER THUIS aantrekkelijke vervolgmogelijkheden Dit alles met als doel dat u Langer Thuis kunt blijven!!!

Lees ook onderstaand krantenartikel

Langer thuis met fysiotherapie ’s-HERTOGENBOSCH – Fysiotherapie praktijk ‘Langer Thuis’ is gespecialiseerd in de ouder wordende mens. Zoals de naam al zegt is de fysiotherapie gericht op een behandeling waardoor de kwetsbare ouderen langer thuis kunnen blijven wonen. “Ik vind het een uitdaging om met de ouder wordende mens te werken,” vertelt Brigitte Leenders, fysiotherapeut. “Ik moet vaak heel creatief zijn in oplossingen. Op welke manier ik bijvoorbeeld iemand stimuleer om zijn oefeningen te doen of hoe ik iemand aanmoedig om zich meer te bewegen. Ik vind de kwetsbare ouderen een erg leuke doelgroep om mee te werken.” “Vaak denken ouderen dat hun ‘ouderdomkwaaltjes’ erbij horen. Dat is jammer want dat hoeft helemaal niet. Door de juiste oefeningen en bewegingen aan te leren kun je vaak nog van alles aan de kwalen doen. Ik heb ook oefengroepen. Nordic Walking en Blijf in Balans.

Blijf in balans is een evenwichtsprogramma met Tai Chi als uitgangspunt. Voor ouderen is een goede balans belangrijk. Daar krijgen ze meer zekerheid van. Nordic Walking is een leuke manier om goed in beweging te blijven.” “In mijn behandelingen kijk ik naar het totaalbeeld van de patiënt. Ik analyseer het hele lichaam, maar ook de omgeving, de eventuele verzorgers en kijk of er hulpmiddelen nodig zijn in huis. Pas als ik het hele plaatje voor me heb kan ik een goede behandeling gaan toepassen. Tijdens de behandelingen blijf ik kijken of deze nog wel aansluit of dat ik de behandeling moet bijstellen. Op die manier krijgt de patiënt de behandeling die het beste bij hem past.”
Voor meer informatie kunt u kijken op www.langerthuis.uwpraktijkonline.nl. Voor een afspraak kunt u bellen naar:
06 15 64 19 49

krantartikel start2

MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK OF NEEM CONTACT OP

Copyright Langer Thuis | SEO Webdesign en zoekmachine optimalisatie door full service online marketing bureau Rubix Marketing